Pokerstrategi gir gevinst

March 26, 2016

Mye er sagt om strategi i nettpoker. En vanlig påstand er at det ikke finnes strategier, fordi man ikke kan kontrollere hvilke kort som deles ut. Dette er en misforståelse. I poker kan man ganske riktig ikke vite hvilke kort man får, men med utgangspunkt i egne kort kan man ta en del kvalifiserte valg. Man vet hva man har, og omtrent hvor sterk hånden er. Har man f.eks. selv tre ess, er det bare ett annet ess i spill hos motstanderne, osv. Men dette er enkle kjensgjerninger. Hva så med strategiene?

Poker chips and cards

Det første man skal gjøre er å bruke gode og troverdige guider som lister de beste pokerstedene. Slik unngår man unødig prøving og feiling. Deretter, så snart du er i spill, må du være ærlig om ditt eget nivå: Er du begynner, kvalifisert, semi-proff eller proff? Å overvurdere sitt eget nivå er en vanlig feil, og fører som regel til tap. La oss si at du er som de fleste av oss – en begynner. Da har du et visst fundament å teste strategier på uten å rote deg bort. Det første du må kunne er reglene til bunns. Dette er det enkelt å lese seg opp på. Dernest må du vite hvordan du disponerer pengene dine. Videre er et godt tips å øve mye, slik at du får inn ferdighetene. Når du føler at dette sitter, kan du gå til bordet.

En god strategi er å folde (kaste seg) i tide. Du spiller ikke videre på en nier og en firer. Punktum! Ikke tro på julenissen. Folding er en like viktig del av spillet som alt annet, fordi det hindrer deg i å forplikte deg til noe du ikke kan vinne. Det sparer deg for penger og er god strategi. Deretter skal du observere motstanderne. Hvis én spiller til stadighet setter mye penger på første hånd, er det grunn til å tro at han prøver å bløffe. Bruk hodet, men hvis dette til stadighet gjentar seg hos en spiller kan det være grunn til å syne bløffen. Så, når du først er forpliktet i spillet, prøv å heng med. Ikke la deg skremme for raskt. Hvis det er snakk om overkommelige summer som satses bør du syne så langt du kan. Ofte har motstanderen slett ikke bedre kort enn deg, bare høyere risikovilje. Sist, men ikke minst: spill når du har nok penger. Rådet er dermed: les deg opp på strategier som passer ditt nivå, og øv med fiktive midler! Lykke til.