Lær deg å spille sjakk

November 12, 2014

Sjakk er et spill for to spillere. En spiller har hvite brikker og en har svarte brikker, og spilleren med de hvite brikkene starter alltid. I turneringer bytter spillerne farge mellom hvert parti, slik at begge spillerne har fordelen av å spille med hvit. Det er ulike regler for hvordan hver av brikkene kan flyttes, og dette er det første man må lære seg når man skal begynne å spille sjakk. Man kan begynne med å lese om sjakk, enten i en bok eller på nettet. Det finnes mange gratis nettsider der man kan lære om sjakk, og det finnes også gratis sjakkspill på nettet, der man kan øve på spillet. Vanskelighetsgraden i disse spillene kan som regel stilles, slik at man kan velge selv hvor tøff motstand man vil ha.

Det kan være lurt å starte med et sjakkurs på nett, der man kan lære seg det grunnleggende om spillet. Når man har lært det grunnleggende, må man teste ut ting, og mange velger å lese enda mer sjakkteori for å bli flinkere. De gode sjakkspillerne studerer partier som har blitt spilt av store spillere, og mange noterer sine egne partier, for å lære av dem.

Man kan også bli med i en sjakklubb for å lære å bli en god sjakkspiller. I en sjakklubb møter man mange andre spillere, og man finner folk man kan lære av og folk man kan spille mot. Man kan lese mer om sjakklubber i innlegget ”Norske sjakklubber”.